Çin’den Rusya’ya mikroişlemci çip kısıtlaması

Çin Halk Cumhuriyeti, Loongson mikroişlemci çiplerin askeri sanayi alanında önemli kabul edilmesinden ötürü Rusya’ya satışını yasakladı. 

Rusya, çip bulma konusunda ciddi sorunlar yaşıyor. Eylül ayında ABD’nin Nvidia ve AMD’nin Rusya’ya çip satışını durdurması kararının ardından bir karar da Çin hükûmetinden geldi. 

ÇİN’DEN RUSYA’YA ÇİP KISITLAMASI

Çin, yerel sanayisinde ürettiği Loongson mikroişlemcilerin Rusya’ya satışına kısıtlama getirdi. Kararın nedeni, Çin’in mikroişlemcileri kendi askeri-sanayi alanında kullanması olarak belirtildi. Çin kaynakları, bu kararın sadece Rusya’ya karşı olmadığını, bütün dünyada kısıtlama getirildiğini aktardı.

Rus haber kaynakları, yaptırımlar karşısında alternatif ithalat yollarının engellenmesi durumunun Rusya’da büyük sorunlar yaratacağını iddia etti. Uzmanlar, Çin devlet yetkililerin kısıtlama kararına karşı Rus pazarında Loongson ürünlerinin kullanılabileceğini vurguladı.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/cin-den-rusya-ya-cip-kisitlamasi/465115/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir