Kosova’da Yabancı Yatırımlar Geçen Yıla Kıyasla Yüzde 46 İçin Arttı

Çarsamba 14 Aralık 2022 13:06

Başbakan Albin Kurti, bu yıl  Kosova’da yabancı yatırımlar artışında bir ilerleme görüldüğünü söyleyerek, geçen yıl kıyasla bu artışın yüzde 46 için fazla olduğunu belirtti.

Başbakan,  bir önceki yılla kıyasla ihracattta da yüzde 83.6 oranda bir artış kaydedildiğini, Kosova’nın hukukun üstünlüğü açısından da ilerleme kaydettiğini ve bunun ekonomiye olumlu etkisi olduğunu ifade etti.

Kurti,  yabancı yatırımların artmasına Ticaret Mahkemesinin de katkıda bulunduğunu söyledi.

Kurti, “Dijitalleşmeye yatırım yapmazsak yapacağımız tüm yatırımlar zordur, işletmelerin verimliliğini de artıran dijital dönüşüme çok yatırım yapacağız” dedi.

Başbakan Kurti bu değerlendirmesini bugün Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Avrupa Yatırımcılar Konseyi organizasyonunda düzenlenen Kosova’ya yatırımları tanıtma ve sağlanması konfernasında yaptı.

Sanayi Bakanı Rozeta Hajdari ise  Kosova’nın yatırımlar için çok öncelikleri  olduğunu ve Avrupa Birliği pazarına katılmanın hedeflendiğini ileri sürdü.
 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,12,76575

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir