KTMM, işgalcilerle iş birliği yaptığı için Asan Aliyev’in yetkilerini askıya aldı

Kırım Tatar Milli Meclisi, Herson bölgesinde Rus işgal yönetimi ile iş birliği yapan KTMM üyesi Asan Aliyev’in yetkilerini askıya aldı. 

Bugün Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Kırım Tatar halkının en yetkili temsilcisi ve yürütme organının mevcut faaliyetleri ve KTMM’nin Ocak-Haziran 2022 eylem planına dahil edilecek ama faaliyetler ele alındı. 

KTMM, İŞGALCİLERLE İŞ BİRLİĞİ YAPAN ASAN ALİYEV’İN GÖREVLERİNİ ASKIYA ALDI

Ayrıca toplantıda, Herson bölgesinde Rus işgal yönetimi ile iş birliği yapan KTMM üyesi Asan Aliyev’in yetkilerinin askıya alınması kararı kabul edildi. KTMM’den yapılan açıklamada, “KTMM üyeleri, Asan Aliyev’’in 24 Şubat 2022’den sonra yaptığı açıklama ve eylemlerini; Kırım Tatar Milli Kurultayı delegesi statüsüyle bağdaşmadığı için ve Herson bölgesindeki Rus işgal yönetimi ile gönüllü işbirliğinin kanıtı olarak değerlendirdi. KTMM üyesine güvensizlik beyanının ve yeniden seçilmesinin, Kırım’ın işgal altından olması nedeniyle şu an toplanması mümkün olmayan Kırım Tatar Milli Kurultayının yetkisi olduğu gerçeğinden hareket ederek, KTMM üyeleri Asan Aliyev’in yetkilerin askıya alma kararını oybirliği ile kabul etti” denildi.

Bununla birlikte KTMM, Ukrayna Güvenlik Servisine (SBU) başvurarak işgalcilerle iş birliği yapması nedeniyle Aliyev hakkında soruşturma başlatma çağrısında bulundu.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/ktmm-isgalcilerle-is-birligi-yaptigi-icin-asan-aliyev-in-yetkilerini-askiya-aldi/465218/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir