Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy’den küresel barış zirvesi teklifi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ABD Başkanı Joe Biden ile telefonla görüştü. Görüşmede Zelensky, küresel bir barış zirvesi düzenleme teklifinde bulundu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan açıklamaya göre, görüşme sırasında Zelenskıy, Biden’a 9 Aralık’ta açıklanan yeni bir savunma yardımı paketi ve Ukrayna’nın egemenliğini ile toprak bütünlüğü ile Rus saldırganlığına karşı uluslararası çabaları pekiştirmedeki desteği için teşekkür etti.

UKRAYNA’DAN KÜRESEL BARIŞ ZİRVESİ TOPLAMA TEKLİFİ

Görüşmeye dair yapılan açıklamada, “Zelenskıy, Ukrayna’nın barışı sağlamaya çalıştığını vurguladı ve bu hedefe ulaşmak için uluslararası çabaları güçlendirmenin önemine dikkat çekti. Bu nedenle G20 zirvesi sırasında, Ukrayna Cumhurbaşkanı, uygulanması savaşın sona ermesini mümkün kılacak kritik öneme sahip on adımı içeren bir barış formülü sundu. Cumhurbaşkanı, Ukrayna tarafının bu önemli yönde daha fazla çalışma konusundaki vizyonunu özetledi ve Küresel Barış Zirvesi’nin toplama önerisinde bulundu” denildi.

RUS FÜZE TERÖRÜ, UKRAYNA ENERJİ ALTYAPISININ YAKLAŞIK YÜZDE 50’SİNİ YOK ETTİ

Ayrıca görüşme sırasında Zelenskıy, enerji altyapısının yaklaşık yüzde 50’sini yok eden Rus füze terörünün sonuçları hakkında bilgi verdi ve ABD’nin Ukrayna’nın enerji sistemini onarmak için sağladığı yardımın önemine dikkat çekti.

Bununla birlikte Zelensky Biden’a Ukrayna’daki sivil nüfusu ve kritik altyapısını korumaya yardımcı olmak için mümkün olan her şeyi yapma çağrısında bulundu.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/ukrayna-cumhurbaskani-zelenskiy-den-kuresel-baris-zirvesi-teklifi/464523/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir