Ukrayna Başbakanı Şmıgal: Ülkede elektik kısıtlamaları uygulanacak

İşgalci Rus güçleri tarafından Ukrayna’daki enerji tesislerine yapılan saldırılar yüzünden ülkede yaşanan elektrik kesintileri sıklaşmaya başladı. Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, elektrik tesislerinin yüzde 40’ının zarar gördüğünü belirterek, ülkede elektrik kısıtlamalarının uygulanacağını açıkladı.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne karşı savaş başlatan Putin idaresindeki Rusya kritik altyapı tesislerine yönelik saldırılarına devam ediyor. Elektrik tesislerine zarar veren Rus saldırıları yüzünden Ukrayna’nın başkenti Kıyiv dahil birçok bölgede elektrik sorunu yaşanıyor. Soğukta, ışıksız ve internetsiz kalan siviller yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyor.

UKRAYNA’DA ELEKTRİK KISITLAMALARI UYGULANACAK

Bu kapsamda Ukraynalı yetkililer son gelişmelere yönelik açıklamalarda bulundu. Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, Rus güçlerinin son dönemde özellikle enerji altyapılarına yaptığı saldırılar nedeniyle ülkede ciddi oranda hasarların meydana geldiğini belirtti.

Ülkede elektrik kısıtlamalarının yapılacağını kaydeden Şmıgal, “Ülkede füze saldırılarının ardından tüm termik ve hidroelektrik santraller hasar gördü. Yüksek gerilim şebeke tesislerinin yüzde 40’ı zarar gördü. Her birimiz, bu kış elektrik tüketiminde önemli kısıtlamalardan geçeceğimizin farkında olmalıyız” dedi.

ELEKTRİĞE SAĞLIK VE ASKERİ ALANDA ÖNCELİK VERİLECEK

Ülkedeki elektrik kesintilerinin sona ermesi için devletin bütçe ayrıldığını duyuran Başbakan Şmıgal önceliğin hastane, askeri, sanayi ve yaşam alanlarına verileceğini kaydetti. Şmıgal, “Savaşın başlangıcından bu yana hükumet, Ukrayna’nın güvenliği ve savunması için 1 trilyon grivnadan (yaklaşık 507 milyar Türk lirası) fazla tahsis etti. 2023’te de ordumuz öncelikli olacak” ifadesini kullandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, elektrik kesintileriyle ilgili yaptığı açıklamalarda durumun ciddi olduğunu dile getiriyor. Cumhurbaşkanı Zelenskıy’ın talimatıyla ‘Yenilmez Noktaları’ inşa edildi. Ukraynalı siviller elektrik, ısıtma ve internet erişimi için Yenilmez Noktalarına ihtiyaç duyuyor.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/ukrayna-basbakani-smigal-ulkede-elektik-kisitlamalari-uygulanacak/464557/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir