Rus işgal güçlerinden bir günde Herson’a 68 saldırı

Rus işgal güçleri, Herson kentini ateş altında tutmaya devam ediyor. İşgalcilerin son bir günde Herson’a 68 saldırı düzenlendiği bildirildi.

Rus işgal güçleri, Herson kentine yönelik saldırıları sürdürüyor. İşgalciler kente çoklu roketatar sistemi ve topçularla ateş açıyor. Rus işgal güçlerinin 8 Aralık’ta Herson’a düzenlediği saldırılarda 8 kişinin yaralandığı bildirildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kırılo Tımoşenko yaptığı açıklamada, “Herson bölgesi. Bir günde düşman bölgeye çeşitli top sistemleri, tanklar ve çoklu roketatar sistemleri ile 68 defa saldırdı. İşgalciler Herson’da yerleşim bölgelerine, çok katlı evleri ve diğer yapıları hedef aldı. 8 sivil yaralandı.” ifadelerini kullandı.

İŞGALCİLER HASTANEYE SALDIRI

Öte yandan Herson Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Yaroslav Yanuşevıç bu sabah saatlerinde işgalcilerin Herson’daki bir hastaneye saldırdığını ve saldırıda bir kişinin yaralandığını bildirdi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/rus-isgal-guclerinden-bir-gunde-herson-a-68-saldiri/464177/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir