KTMM’den Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle anlamlı kampanya

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Kırım Tatar Kaynak Merkezi, her yıl 10 Aralık‘ta kaydedilen Dünya İnsan Hakları Günü çerçevesinde sosyal medyada “Özgürlük, Eşitlik, Adalet-Ukrayna’nın Her Köşesinde İnsan Haklarını Sağlayacağız” isimli kampanya başlattı.

Kırım Tatar Milli Meclisi bugün yaptığı açıklamada, 2014 yılında Kırım’ı işgal eden Rusya’nın yıllardır başta Kırım Tatarları olmak üzere yarımadadaki sakinlere karşı zulüm ve baskı politikası yürüttüğünü hatırlattı. Açıklamada, “Gözaltı, tutuklama, arama, işkence ve insan kaçırma, Rus işgali altındaki Kırım’da yaşayan insanlar için gündelik hayatın bir parçası oldu, hayatının pratiği haline geldi.” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca açıklamada, baskıların şimdide Rus işgal güçleri tarafından kontrol edilen Herson ve Zaporijjya bölgelerine de yayıldığı belirtildi.

Kırım ve işgal altında bulunan diğer Ukrayna bölgelerindeki insan hakları ihlallerine dikkat çekmek için Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Kırım Tatar Kaynak Merkezi, her yıl 10 Aralık‘ta kaydedilen Dünya İnsan Hakları Günü çerçevesinde sosyal medyada üzerinden “Özgürlük, Eşitlik, Adalet-Ukrayna’nın Her Köşesinde İnsan Haklarını Sağlayacağız” isimli kampanya başlatma kararı aldı. Herkesi kampanyaya katılmaya davet eden KTMM şu ifadelere yer verdi:

“Kırım’ın ve işgal altında bulunan diğer Ukrayna bölgelerini kurtararak ilgili bölgelerde insan haklarının sağlanmasına yönelik mücadelemizi, birlik ve kararlılığımızı tüm dünyaya göstermek için kendi sosyal medya sayfalarında posterlerden birini paylaşmaya çağırıyoruz.” 

Açıklamada, sağlanan posterlerin, Kırım’ın işgalden kurtarılması için mücadele eden ve Kırım Tatar halkına destek veren “#LIBERATECRIMEA” adlı uluslararası hareketin aktivistleri tarafından hazırlandığı belirtildi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/kirim/ktmm-den-dunya-insan-haklari-gunu-vesilesiyle-anlamli-kampanya/464233/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir