Bulgaristan: Ukrayna’ya semalarını Rus İHA’larına karşı savunacak teknolojiler göndereceğiz

Bulgaristan Parlamentosu, Rus işgaline direnen Ukrayna’ya destek vermek amacıyla gönderilecek silah yardım paketini onayladı. Parlamentonun Savunma Komisyonu Başkanı Hristo Gacev, “Ukrayna şehirlerinin semalarını Rus insansız hava araçlarına karşı savunacak teknolojiler göndereceğiz.” dedi.

İşgalci Rusya’nın Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine yönelik 24 Şubat’ta açtığı savaşın ardından Bulgaristan’da Rus yanlısı Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve parlamentoda kendisiyle aynı görüşlere sahip siyasi güçlerin baskısı nedeniyle Ukrayna’nın talep ettiği silah yardımı defalarca reddedildi. Parlamento, Kasım ayı başında yapılan bir oturumda Ukrayna’nın talebine olumlu yanıt verilmesine ve Bulgaristan hükumetinin gerekli yardım paketini oluşturmasına karar verdi. Bulgaristan Parlamentosu, 3 Kasım’da ülkede uzun süren tartışmalardan sonra Ukrayna’ya ağır silah yardımı sağlanmasını ezici bir çoğunlukla onayladı.

Parlamentoda, söz konusu silah yardımı listesi önce milli güvenlik ve savunma komisyonlarının kapalı oturumunda görüşüldü. Gizlilik ilkesi nedeniyle silah türleri açıklanmadı ancak aralarında Ukrayna’nın talep ettiği S-300 füzeleri ve MiG uçaklarının yer almadığı öğrenildi. Parlamentonun Savunma Komisyonu Başkanı Hristo Gacev, “Ukrayna şehirlerinin semalarını Rus insansız hava araçlarına karşı savunacak teknolojiler göndereceğiz.” ifadelerini kullandı.

BULGARİSTAN’DAKİ RUS YANLISI PARTİLERDEN ENGEL GİRİŞİMİ

Bulgaristan’ın 240 üyeli meclisinde toplamda 52 sandalyeye sahip Rusya yanlısı Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) ve Yeniden Doğuş Partisi milletvekilleri Ukrayna’ya yardım kararını engellemek için kapalı oturum esnasında cep telefonları ile salondan canlı yayın yaparak bazı girişimlerde bulundu.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/politika/bulgaristan-ukrayna-ya-semalarini-rus-iha-larina-karsi-savunacak-teknolojiler-gonderecegiz/464399/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir