Genç Tatar İnisiyatifinden Ankara’da istişare toplantısı

Genç Tatar (Yaş Tatar) İnisiyatifi, Ankara’da Kırım Derneği Genel Merkezinin ev sahipliğinde istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Kırım Derneği Genel Merkezi bünyesinde ve irtibatlı faaliyetler gösteren inisiyatif gruplar, düzenli olarak yapılan istişare toplantılarından bir yenisini gerçekleştirdi. Kırım ve Kırım Tatarlarına yönelik Facebook üzerinden yayınlar yapan, faaliyetlerini Konya’da sürdüren Genç Tatar (Yaş Tatar) İnisiyatifi, 10 Aralık 2022 tarihinde Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi binasında bir toplantı gerçekleştirdi.

Gençlerin fikirlerini paylaştığı ve genel bir değerlendirmenin yapıldığı toplantıya; Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Genel Sekreteri Av. Namık Kemal Bayar, DQTK Denetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Enver Aydoğan, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) üyesi Doç. Dr. Gayana Yüksel, Emel Kırım Vakfı Başkanı ve KTMM Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay, Prof. Dr. Hakan Kırımlı, Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay ve Genç Tatar (Yaş Tatar) İnisiyatifi adına gençler ile pek çok isim katıldı.

Türkiye’nin dört bir yanından inisiyatif grupların temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda, Rus işgali altındaki Vatan Kırım ve savaş sonrası genel durum ile ilgili konular ele alındı. Toplantıya ilişkin QHA’ya bilgi veren Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin dört bir yanından gelen özellikle genç arkadaşlarımızla çalışmalarımız ve gündem çerçevesinde istişarelerde bulunduk. Genel teşkilatlanma, derneklerin durumu, salgın sürecinde ihmal edilen konular ve bunlara yönelik görüşleri değerlendirerek bir istişare toplantısı gerçekleştirdik.”

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/diaspora/genc-tatar-inisiyatifinden-ankara-da-istisare-toplantisi/464438/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir