Rusya, Ukrayna’nın kritik enerji altyapısına saldırmaya devam ediyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, işgalci Rus ordusunun Ukrayna’nın kritik enerji altyapılarına yönelik neredeyse her gün saldırılarını sürdürdüğünü ve özellikle Odesa’da durumun zor olduğunu ifade etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün yayımladığı görüntülü mesajla ulusa seslenerek işgalci Rus saldırıları sonucu Ukrayna’da elektrik kesintilerin sürdüğünü dile getirdi. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, işgalci Rus ordusunun özelikle enerji altyapıları hedef almaya devam ettiğini, Rus işgalcilerin Odesa bölgesine insansız hava araçları (İHA) ile saldırdığını bildirdi.

“ODESA’DA DURUM ÇOK AĞIR”

Ukrayna hava savunma güçlerinin, Rus işgalcilerin fırlattığı 15 adet İran üretimi İHA’dan 10’unu imha ettiğini aktaran Zelenskıy, saldırılar sonucu enerji altyapılarının hasar aldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Odesa bölgesinde durumun çok ağır olduğunu söyledi.

İşgal saldırıları sonucu tüm Odesa bölgesinde elektrik kesintilerinin yaşandığını kaydeden Zelenskıy, “An itibarıyla Odesa’da 1,5 milyondan fazla insan elektriksiz. Neredeyse her gün farklı bölgelerde bombardımanlar oluyor, füze saldırıları oluyor, İHA saldırıları oluyor. Enerji tesisleri neredeyse her gün vuruluyor.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, ülkedeki hasar gören enerji tesislerinin hızla onarılması için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/rusya-ukrayna-nin-kritik-enerji-altyapisina-saldirmaya-devam-ediyor/464456/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir