Erdoğan Putin ile görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Aralık 2022 tarihinde İstanbul’da düzenlenen TRT World Forum’da tahıl krizini çözmek amacıyla Zelenskıy ve Putin ile görüşmelerde bulunacağını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün ilk olarak Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, enerji başta olmak üzere Türkiye-Rusya ilişkileri, tahıl koridoru ve terörle mücadele dahil bölgesel konular ele alındı.

TAHIL KORİDORU İLE 13 MİLYON TAHIL SEVKİYATI YAPILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, ortak gayretlerle şimdiye kadar 13 milyon tonun üzerinde tahılın ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını temin ettiklerini; tahıl koridoru kapsamında farklı gıda ürünlerinin ve tedrici surette başka emtianın da ihracına yönelik çalışmalara başlayabileceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın en kısa zamanda sona erdirilmesinin samimi temennileri olduğunu ifade etti. Ayrıca Erdoğan, PKK/YPG/PYD’nin Suriye’nin kuzeyindeki bölücü faaliyetleri ve Türkiye’yi hedef alan terör saldırılarının devam ettiğine işaret ederek 2019 yılındaki Soçi Mutabakatı’na uygun şekilde teröristleri ilk planda sınır boyunca en az 30 kilometre derinliğe kadar temizlemenin önem ve öncelik arz ettiğini belirtti.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/politika/erdogan-putin-ile-gorustu-3/464483/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir