Kırım Tatar Milli Meclisinden Kırım halkına uyarı

Kırım’ı işgal eden Rusya, işgali kabul etmeyen, topraklarına ve Ukrayna devletine sadık yarımadanın yerli sakinleri Kırım Tatarlarını suçlarına ortak etmeye çalışmaktan geri durmuyor. Kırım Tatar Millet Meclisi (KTMM), Kırım sakinlerini, faaliyetleri yasa dışı ve suç teşkil eden yerel kurumlarda çalışmaktan ne pahasına olursa olsun kaçınmaları konusunda uyardı.

Kırım’daki işgalciler, kanunsuz ve suç yolu ile kurulmuş mahkemelerin içeriğini “yenilemeye” ihtiyaç duyuyor. İşgal altındaki Kırım Akmescit’te (Simferopol) halk, Rus işgalcilerden bazı mektup ve mesajlar aldı.

Akmescit’teki işgalci yönetim tarafından gönderilen mektubun alıcısına, “Akmescit (Simferopol) Mahkemesinin jüri üyeleri için ana aday listesine dahil edildiği” bildirildi.
İşgal altındaki Kırım’dan gelen haberlere göre benzer mesajlar son zamanlarda Kırım’ın diğer bölgelerinde yaşayan halka da ulaşmaya başladı.

Gönderilen mektuba göre Kırım halkına, mahkemede bulunmayı dayatan Rus işgalciler, istisnai durumlarda mahkemede bulunmamanın mümkün olduğunu söyledi. Buna göre Kırım halkından dil bilmeyenlerin, sağlık açısından uygun olmayanların, 65 yaşını doldurmuş kişiler ve din alimi olma gibi sınırlamalar, mahkemelerde bulunmaya engel olarak belirlendi.

KTMM’DEN KIRIM HALKINA UYARI

Kırım Tatar Halkı Meclisi, Kırım sakinlerini, Rus işgalcilerin onları, faaliyetleri yasa dışı ve suç teşkil eden yerel örgütlerde çalışmak üzere işe alma girişimlerinden ne pahasına olursa olsun kaçınmaya çağırdı.

Rus işgalcilerin Kırım’da kurdukları tüm mahkemelerin yasa dışı kurumlar olduğu biliniyor.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/kirim/kirim-tatar-milli-meclisinden-kirim-halkina-uyari/464345/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir