Daçiç, Kurti Başbakan Oldukça İlişkilerin Normalleşeceğine İnanmıyor

Cuma 09 Aralık 2022 16:28Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Daçiç, Sırbistan’ın Fransız-Alman planını reddetmediğini açıklayarak, “ ne kabul ettik ne de reddettik” dedi.

Verdiği bir demeçte Fransız-Alman planından söz eden Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Daçiç, “sadece neyin kabul edilebilir neyin kabul edilemez olduğunu” dile getirdiklerini belirtip, Avrupa Birliği tarafından halihazırda güncellenen planla ilgili tartışmaları sürdüreceklerini açıkladı.

Daçiç’e göre , AB’nin hazırladığı, ABD, Almanya ve Fransa’nın desteklediği plana ilişkin Sırbistan’ın kırmızı çizgileri var.

Sırp Bakan, “Sırp Belediyeler Birliği gibi daha önce imzalananlara saygı duyulmadan yeni anlaşmalardan söz edemeyiz. Kosova’nın Birleşmiş Milletler’e üye olması kabul edilemezken, üçüncü kırmızı çizgimiz Kosova’daki Sırpların fiziki güvenliğidir.” dedi.

Daçiç ayrıca, Başbakanı Albin Kurti iktidarda olduğu sürece ilişkilerin normalleştirilmesi belgesinin kapsamlı ele alınmayacağını belirtip bu dönemde “yalnızca yangınların söndürülmesi” olacağını ifade etti.

Sırp Diploması Şefi, “Kurti bu makamda olduğu sürece, müzakerecilerin genel belgeyle değil, yangınları söndürmekle meşgul olacaklarından eminim.
Ve en büyük yangını söndürmek iyi olurdu, çünkü en büyük kundakçı Kurti’dir.” ifadelerini kullandı.

Kosova’nın Birleşmiş Milletler’e bağlı 193 ülkeden sadece 83 ülke tarafından tanındığını bir kez daha hatırlatan Daçiç, Mısır veya Macaristan’ın Kosova’yı tanımalarına rağmen uluslararası forumlarda Kosova’ya oy vermediklerini vurguladı.

“Priştine uluslararası kuruluşlara başvurma politikasını sürdürürse, biz de bu meseleyle meşgul  olmak zorunda kalacağız.” diye belirtti Daçiç.

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,76475

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir