Amerikan şirketi, Türkmenistan’da güneş enerjisi santralini inşa etmek istiyor

Güneş fotovoltaik panelleri ve enerji depolama cihazları geliştiricisi UGT Renewables şirket temsilcileri, yakın zamanda bir Türkmen-Amerikan iş forumuna katılmak üzere Aşkabat’a yaptıkları ziyarette Türkmenistan’da 1000-1200 MW kapasiteli güneş enerjisi santralleri inşa etme konusunda görüşmelerde bulundu.

Bu projeyi görüşmek üzere UGT Renewables ile Hyundai Engineering Co. şirketler konsorsiyumu Aşkabat’ta bir dizi tanıtım görüşmelerini gerçekleştirmek istiyor. Yabancı şirketler, Türkmenenergo Kurumu ve Maliye Bakanlığı’nda temaslarda bulunacaklar.

Şirket, enerji santralinin 2 yıl işletilmesi, teknik bakımı, Türkmenenergo Kurumu çalışanları için program yazılımı desteği sağlamayı hedefliyor.

Sözkonusu projelerin hayata geçirilmesi ve desteklenmesi için şirketler konsorsiyumu, aynı zamanda İsveç’in  SEK şirketi ve Güney Kore İhracat-İthalat Bankası’nın mali destek sağlaması öngörülmektedir.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/amerikan-sirketi-turkmenistanda-gunes-enerjisi-santralini-insa-etmek-istiyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir