BTTADK Konya’da Şeb-İ Arus Törenlerine Katıldı

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu heyeti Konya’da Şeb-i Arus törenlerine katıldı.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) heyeti Başkan ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif başkanlığında Konya’da Şeb-i Arus törenlerine katıldı.

Konuya ilişkin BTTADK yazılı bir açıklama yayınladı.

BASIN BİLDİRİSİ

Hz. Mevlâna’nın 749. Vuslat Yıldönümü vesilesiyle, gerçekleştirilen Uluslararası Anma Törenleri’ne (Şeb-i Arûs) Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu heyeti olarak katılım sağladı.

Ziyaretlerimiz kapsamında, ilk olarak Konya İl Müftüsü Sn. Prof. Dr. Ali Öge’yi ziyaret ederek, istişarelerde bulunduk. Akabinde, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Cem Zorlu ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Fikret Karapınar ile görüşme fırsatı bulduk ve kendileri ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik.

Kurulumuz son olarak, Konya Mevlâna Kültür Merkezi’nde Konya Valisi Sn. Vahdettin Özkan ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Uğur İbrahim Altay ile görüşerek, düzenlenen Uluslararası Anma Törenleri kapsamında gerçekleşen sema gösterilerini yakından takip etti.

Konya’da gerçekleştirdiğimiz görüşmeler kapsamında bizleri kabul eden ve en iyi şekilde ağırlayarak, hoş sohbetleri ile vakit ayıran herkese teşekkür ederiz.

 

 

 

 

 

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/bttadk-konyada-seb-i-arus-torenlerine-katildi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir