Stoltenberg: Rusya Ukrayna’daki savaşı dondurmaya yöneliyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın daha geniş çaplı bir işgal girişimi için güç topladığını ve savaşı dondurmaya yöneldiğini belirtti. Stoltenberg, “Barışçıl bir çözümü ne kadar çok istiyorsak, Ukrayna’ya askeri destek sağlamamız o kadar acildir” dedi.

İşgalci Rusya Ukrayna’ya yönelik saldırganlığını savaşın onuncu ayında sürdürüyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İngiliz Gazetesi Financial Times’ın (FT) çevrimiçi toplantısına katılarak Ukrayna-Rusya Savaşının son gelişmelerine değindi. FT’nin Editörü Roula Khala’a konuşan Stoltenberg, Ukrayna müttefiklerinin desteğe devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Stoltenberg, Rusya’nın kışın daha geniş çaplı bir saldırıya hazırlanmak için güç topladığını kaydederek savaşı dondurmaya yöneldiğini belirtti. Ayrıca Ukrayna ordusunun sahada ilerleme kaydettiğini belirten Stoltenberg, Rusya’nın müzakere için herhangi bir işaret göstermediğini aktardı.

Stoltenberg söz konusu müzakerenin zamanlamasına ve içeriğine Ukrayna’nın karar vereceğini de sözlerine ekledi. Rus saldırıları altındaki Ukrayna’ya her açıdan destek verilmesi gerektiğini hatırlatan Stoltenberg, “Barışçıl bir çözümü ne kadar çok istiyorsak, Ukrayna’ya askeri destek sağlamamız o kadar acildir” dedi.

FİNANCİAL TİMES ZELENSKIY’I YILIN KİŞİSİ SEÇTİ

Hafta başında Financial Times, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodomır Zelenskıy’ı yılın kişisi seçerek derginin kapağında Ukrayna liderinin fotoğrafını kullanmıştı. Financial Times, Zelenskıy’ı Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi sürecinde göstermiş olduğu olağanüstü liderlik vasıfları ile tarihte kendine yer edindiğini açıklamıştı.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/stoltenberg-rusya-ukrayna-daki-savasi-dondurmaya-yoneliyor/463785/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir