Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Mark Palmer Ödülü’ne layık görüldü

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı, Kırım Tatarı Emine Ceppar, Freedom House tarafından verilen Mark Palmer Ödülü’ne layık görüldü. Konu ile ilgili açıklama yapan Ceppar, “Bu ödülü yüzyıllar boyunca Rusya’nın baskı ve zulme maruz kalan Ukrayna, Ukraynalılara, Kırım ve Kırım Tatarlarına adıyorum” dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı, Kırım Tatarı Emine Ceppar, ABD merkezli uluslararası sivil toplum kuruluşu Freedom House tarafından verilen Mark Palmer Ödülü’nün sahibi oldu. Freedom House tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kariyeri boyunca, uzun süredir Sovyet ve Rus yönetiminin siyasi zulüm ve baskılarına maruz kalan Kırım Tatarlarının haklarını ve Kırım’da işgalci yetkililer tarafından yasa dışı alıkonulan Ukrayna vatandaşları siyasi tutsak ve gazetecilerin haklarını aktif olarak savundu. Rusya, 2014’te Kırım’ı işgal ettikten sonra o uluslararası toplumu Ukrayna’ya destek verme ve Kırım Tatarları başta olmak üzere Kırım sakinlerinin Rus ordusuna zorla alınmasını kınama çağrısı yaptı. Ayrıca o, Ukrayna’da Rus askerleri tarafından işlenen savaş suçlarına ilişkin raporların soruşturulması çağrısında bulundu” denildi.

“HAYATIMI ADALET MÜCADELESİNE ADADIM”

Mark Palmer Ödülü’ne layık görülmesini değerlendirilen Emine Ceppar yaptığı açıklamada, “Bu ödülü yüzyıllar boyunca Rusya’nın baskı ve zulme maruz kalan Ukrayna, Ukraynalılara, Kırım ve Kırım Tatarlarına adıyorum. Rusya vatanım Kırım’ı işgal ettiğinde ben geri dönme sözüyle oradan ayrıldım. O zamandan beri hayatımı adalet mücadelesine adadım. Mevcut Rus saldırganlığı Kırım’da başladı ve Kırım’da bitecektir” ifadelerini kullandı.

MARK PALMER ÖDÜLÜ

Mark Palmer Ödülü, demokrasi ve insan haklarını ilerletmede ulusları ile sivil toplumu teşvik etmek ve onlara yardımcı olmak için cesur ve etkili araçlar kullanma konusundaki seçkin başarıları nedeniyle diplomatlara veya uluslararası kuruluşların yetkililerine verilir.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/ukrayna-disisleri-bakan-yardimcisi-emine-ceppar-mark-palmer-odulu-ne-layik-goruldu/463886/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir