Uluslararası Olimpiyat Komitesinden Rusya ve Belarus’a yaptırım kararı

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Ukrayna’ya karşı işgal girişimi nedeniyle Rusya ve Belarus’a yönelik yaptırımların sıkı bir şekilde yürürlükte kalacağını duyurdu.

Uluslararası Olimpiyat Komitesinden yapılan açıklamada “IOC İcra Kurulu, oy birliğiyle Rusya, Belarus ve hükümetlerine yönelik yaptırımların sıkı bir şekilde yürürlükte kalması gerektiğini yeniden teyit etti” ifadesi kullanıldı. Ayrıca IOC Başkanı Thomas Bach, işgalci Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal girişimini nedeniyle “Yaptırımlar sağlam bir şekilde yürürlükte kalmalıdır” ifadesini kullandı.

Bach, Rusya veya Belarus pasaportuna sahip sporcuların uluslararası spor organizasyonlarına katılmasıyla ilgili olarak, “Bu konuda tekrar çok açık olayım, sporcuların katılımı sorunu, hükumetleri için yaptırımlar sorunundan çok farklı. Sporcuların katılımı sorunu hiçbir zaman yaptırımların bir parçası olmadı ve olamaz” dedi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/uluslararasi-olimpiyat-komitesinden-rusya-ve-belarus-a-yaptirim-karari/463817/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir