AB Misyonu Kuzeydeki Seçimleri Gözlemlemeyecek

Çarsamba 07 Aralık 2022 20:45

Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası sözcüsü Peter Stano, Avrupa Birliği’nin Mitroviça’nın kuzeyindeki seçimler vesilesiyle bir seçim heyeti göndermesine kısa süre izin vermediğini söyledi.

Stano, AB’nin Kuzey Mitroviça, Zveçan, Leposaviç ve Zubin Potok belediyeleri başkanları için yapılacak olağanüstü seçimler için bir AB Seçim Gözlem Misyonu (EU VMZ) görevlendirme daveti almasına rağmen, böyle bir şeyin mümkün olmayacağını duyurdu.

“AB, 18 Aralık 2022’de Kuzey Mitroviça, Zveçan, Leposaviç ve Zubin Potok belediyelerinin belediye başkanları ve 25 Aralık 2022’de Zveçan ve Leposaviç belediye meclisleri için yapılması planlanan olağanüstü seçimler için bir AB Seçim Gözlem Misyonu (EU MVZ) görevlendirme daveti aldı. Ne yazık ki, çok kısa süreler AB’nin bu vesileyle bir seçim heyeti göndermesine izin vermiyor. Metodolojimiz (uzun vadeli ve kısa vadeli gözlem dahil), her bir EU MVZ’sinin seçim sürecinin tüm yönlerini kapsayan ve ayrıntılı analizini tek bir nihai raporda sunabilmesi için seçim gününden çok önce konuşlandırılmasını öngörmektedir.” dedi açıklamasında Stano.

Stano, AB’nin Kosova’nın kuzeyindeki saldırıları kınadığını ve ilgili tarafları herhangi bir provokatif eylemden kaçınmaya ve derhal sükuneti sağlamaya çağırdığını söyledi.

Bu arada, Kosova makamlarının ülkenin kuzeyindeki seçimlerin barışçıl koşullarda yapılmasını sağlamak için tüm güvenlik faktörlerini dikkatlice gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.

Ülkenin kuzeyinde seçimler belediye başkanlarının istifalarından sonra yapılıyor. 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,12,76426

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir