Avrupa Komisyonu, Rusya’ya yönelik dokuzuncu yaptırım paketini açıkladı

Avrupa Birliği Komisyonu, işgalci Rusya’ya karşı uygulanan yaptırım paketlerinin dokuzuncusunun hazırlandığını duyurdu. Yaptırım listesinde yaklaşık 200 kişi ve kuruluş yer aldı.

İşgalci Rusya, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne göz dikerek 24 Şubat’ta başlattığı savaşı sürdürürken, sahadaki başarısızlığını örtbas etmeye çalışıyor. Rusya’nın saldırgan tutumunu kınayan AB üyesi ülkeler, Rusya’ya karşı aldığı ekonomik yaptırımlara devam ediyor. AB üyesi ülkelerin yaptırım kararıyla birlikte Rusya, en büyük gelir kaynağı doğalgaz ihracatını Avrupa ülkelerine tedarik edemiyor.

Ukrayna’da başlattığı savaşı sözde referandum ve işlediği savaş suçlarıyla başka bir boyuta taşıyan Rusya’ya karşı AB‘nin yaptırımlar genişliyor. AB Komisyonu ve AB Dış Eylemler Dairesinin Rusya’ya karşı hazırladığı 9. yaptırım paketi açıklandı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen tarafından açıklanan yaptırım paketi, 200 kişi ve kuruluşu kapsıyor.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/politika/avrupa-komisyonu-rusya-ya-yonelik-dokuzuncu-yaptirim-paketini-acikladi/463749/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir