TDP 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramını İlber Ortaylı ve Azerin ile kutlayacak

TDP 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramını İlber Ortaylı ve Azerin ile kutlayacak

21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı münasebetiyle Türk Demokratik partisi (TDP) organizasyonunda Üsküp’te konferans ve konser etkinlikleri düzenleyecek.

21 Aralık 2022 tarihinde Üsküp Aleksandar Palace otelinde Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Doç Dr. Cihat Yaycı konferans verecek. Konferansların ardından ise Türk dünyasında tanınan sanatçı Azerin ile Esat Kabaklı konser verecek.

TDP tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:

“2007 yılından itibaren Makedonya Türklerinin milli bayramı olarak kutlanan 21 Aralık, 1944 yılında Makedonya Türklerinin Türkçe eğitim haklarını kazandığı gündür.

Bu anlamlı günün bayram olarak kutlanmaya başlanması Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Meclisinde dönemin Türk Demokratik Partisi Milletvekilleri Sn.Dr.Kenan Hasip ve Sn.Hadi Nezir’in vermiş olduğu önergenin kabulü ile sonuca ulaşmış ve 15 Şubat 2007 tarihli Resmi Gazetede yayınlanmıştır.

Türk Demokratik Partisinin Kuzey Makedonya Türk’lerine armağan etmiş olduğu bu resmi bayram 15 yıldır aralıksız bir şekilde kutlanmaktadır. Bu kutlamalara ülkemizden, komşu ülkelerimizden ve Türkiye Cumhuriyetinden de devlet erkanının en üst düzey yetkilileri katılım sağlamışlardır.

15. yıl kutlamalarına özel Türk Demokratik Partisi bu yıl konferanslar ve konser şölenleri ile bu bayramı kutlayacaktır.

2019 yılından itibaren TDP tarafından geleneksel olarak kutlanmasına karar verilen bu bayramımızın etkinliklerine pandemi sebebiyle ara verildi

Bu yıl kaldığımız yerden devam diyerek, Makedonya Türk Demokratik Partisi olarak bu konferansları ve konseri düzenlemeyi uygun gördük. Asırlardır yaşadığımız bu topraklarda Türkçe Eğitim ilelebed yaşamaya devam edecektir. Soydaşımıza hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.”

Kaynak : Yenibalkan.com
Kaynak Sayfa : https://yenibalkan.com/tr/makedonya/tdp-21-aralik-turkce-egitim-bayramini-ilber-ortayli-ve-azerin-ile-kutlayacak

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir