Kültürel Mirası Görüşüp Değerlendirdiler

Çarsamba 07 Aralık 2022 14:09

Başbakan Albin Kurti, Papalık Yaşam Akademisi Başkanı ve “II. John Paul” Enstitüsü Şansölyesi Monsenyör Vincenzo Paglia ile İtalya eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Mario Giro’yu bugün makamında ağırladı.

Görüşmede Kosova Hükümeti ile Vatikan arasında kültür ve kültürel miras alanında potansiyel ikili iş birliği imkanları ele alındı.

Dini özgürlükler ve kültürel miras başta olmak üzere vatandaşların hak ve özgürlüklerinden bahsedildiği görüşmede kültürel mirasın korunması Kosova Anayasası ve özel yasalarla temin edildiği vurgulandı.

Görüşmede Kosova’nın, tüm vatandaşları için eşit hak ve özgürlüklere saygı gösterilmesi temelinde inşa edilmiş demokratik bir ülke olduğu ifade edildi. Bu vesileyle kültürel mirasın korunması Kosova Hükümeti’nin program önceliklerinden birini temsil ettiği kaydedildi.

Görüşmede ayrıca ülkemizin sahip olduğu kültürel zenginliğin evrensel bir değer olduğu ve bunun ülkemizde yaşayan farklı topluluklar arasındaki farklılıkların aşılması ile toplumsal etkileşimin yaratılmasının anahtarı olduğu vurgulandı.

 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,12,76424

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir