Hovenier’in Kuzeyde Seçimler İçin Şartlar Yok Açıklamasına Hükümetten Tepki

Çarsamba 07 Aralık 2022 13:00

ABD Büyükelçisi Jeffrey Hovenier’in kuzeyde seçimlerin yapılması için şartların olmadığını ifade etmesi ardından Kosova Hükümetinden tepki geldi.

Hükümet Sözcüsü Perparim Kryeziu,  Kosova kurumlarının  seçimlerin yapılması için gerekli şartları  sunmaya hazırlık gösterdiğini belirtti. Ai tha se pengimi apo pamundësimi i tyre është sulm ndaj demokracisë, transmeton lajmi.net.

Kryeziu, seçmlerin engellenmesi ya da imkansız kılınmasının demokrasiye bir saldırı olduğunu ifade etti.

Sözcü Kryeziu, “Kosova kurumları, seçimlerin sorunsuz geçmesi için gerekli koşulları sağlamaya kararlı olduklarını göstermiştir. Seçimler demokrasinin güçlü bir tezahürüdür.Bunun engellenmesi veya imkansızlığı demokrasiye saldırıdır. Ülkenin kuzeyindeki dört belediyenin belediye başkanlarının istifasının ardından, seçimlerin yapılması artık ülke kurumlarının anayasal bir yükümlülüğü haline geldi. Oradaki vatandaşlarımızın doğrudan temsiline ihtiyaçları var. Kurumların meşru liderlerine ihtiyacı vardır. Bundan sonraki adımlar için kuzeydeki durumun güvenlik organlarımız tarafından değerlendirilmesini bekliyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Kryeziu, aynı zamanda kriminel çetelerin seçimlere katılamayabileceklerini, ancak demokratik seçimlerin yapılıp yapılmayacağını dikte edemeyeceklerini de sözlerine ekledi.
 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,76421

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir