Aile İçi şiddet Vakalarında Artış, Önleme için Kurumsal Angajelik Talep Ediliyor

Çarsamba 07 Aralık 2022 12:34

AGİT Misyonu, toplumsal cinsiyete dayalı şiddete karşı 16 günlük etkinlik kapsamında yuvarlak masa toplantısı düzenledi.

AGİT Misyonu, toplumsal cinsiyete dayalı şiddete karşı 16 günlük etkinlik kapsamında aile içi şiddet mağdurları için güvenlik ve adalete erişim konulu bir yuvarlak masa toplantısı düzenledi.

AGİT’in Kosova Misyonu Başkanı Büyükelçi Michael Davenport, Meclis’in İstanbul Sözleşmesi’ni oylayarak büyük bir adım attığını, ancak kanunun nihai hale gelmesi zamanının çattığını söyledi.

Davenport, “AGİT’in bu kampanya sırasındaki mesajı, buna şimdi son vermek ve aile içi şiddeti sona erdirmek için bir araya gelmektir. Son haftalarda burada Priştine’de meydana gelen korkunç cinayet vakaları hepimizi dehşete düşürdü. Kosova’da bu son iki haftada bir cinayet, kadınlara yönelik üç tecavüz ve Prizren’de bir erkeğe yönelik cinsiyet temelli şiddet içeren bir saldırı oldu. Bütün bunlar, hepimize aile içi şiddet ile mücadele ve bu olguyu tamamen ortadan kaldırmak için bir uyandırma çağrısı olmalı.” dedi.

Büyükelçi Davenport, Kosova Polisi’nin ön safta olduğunu ve şiddet vakalarının ihbar edildiği durumlarda müdahale etmeleri için çağrıldıklarını sözlerine ekledi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Blerim Gashani, aile içi şiddetin artışına dikkati çekti.

“Bu yılın Ocak ayından Ekim ayına kadar 2.333 aile içi şiddet vakası yaşandı. Bu vakalardan 1.901’i kadın mağdur oldu. Bu, tedbirler ve atılan adımların yeterli olmadığı bir alarm zilidir. Kadınlar ve kız çocukları, istismarcıların hedefindedir.” diye belirtti Gashani.

Adalet Bakan Yardımcısı Blerim Sallahu da kadınlara yönelik en iyi muamelenin şiddet vakalarını önlemek olduğunu söyledi.
 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,12,76419

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir