Kalançak’taki Rus askerlerinin sayısı büyük ölçüde arttı

Rus işgali altındaki Kırım ile Herson ili arasındaki idari sınır yakınında bulunan Kalançak kasabasında, Rus işgal güçlerinin sayısı önemli ölçüde arttı.

Rus işgal güçlerinin kontrolü altındaki Skadovsk bölgesinde, Kırım idari sınırı yakınında bulunan Kalançak kasabası ve etrafında konuşlandırılan Rus askerlerinin sayısının son bir ayda önemli ölçüde artığı bildirildi. Kalançak Kasabası Muhtarı Svitlana Fomila yaptığı açıklamada, işgalcilerin ayrıca kasabaya yaralı ve ölü askerlerini sevk ettiğini bildirerek, “Kasabamıza yaralı Rus askerleri getiriliyor. Bu yaralıları tedavi etmek için kendi doktorlarını getirdiler. Ayrıca bir mezarlıkta işgalciler büyük bir hendek kazdılar ve ölülerini oraya gömüyorlar.” dedi.

RUSYA HERSON KENTİNDEN ÇEKİLDİ

Rusya’nın Ukrayna’daki birliklerinden sorumlu komutanı Sergey Surovikin, 11 Kasım’da Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile yaptığı görüşmede, Herson bölgesinde bulunan birliklerini Dnipro Nehri’nin sol kıyısına çekmeyi teklif etti. Şoygu ise bu teklifi kabul ederek birliklerin Dnipro Nehri boyunca geri çekilmesini emretti.

Ukrayna ordusu, aynı gün Rus işgalcilerin ablukasındaki Herson’a girdi. Ukrayna birlikleri başarılı saldırılarla, Dnipro Nehri’nin sağ kıyısında kontrolü ele geçirdi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/kalancak-taki-rus-askerlerinin-sayisi-buyuk-olcude-artti/463508/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir