Miçotakis: “Arnavutluk İle MEB Sınırlandırma Konusunda İlerleme Kaydedildi”

Başbakan Miçotakis, “Arnavutluk ile MEB sınırlandırma konusunda ilerleme kaydedildi. Çözülmemiş sorunları uluslararası hukuka uygun olarak çözebiliriz.” Dedi.

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen “AB-Batı Balkanlar Zirvesi”ne katılan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, yaptığı değerlendirmede “MEB sınırlandırma konusunda ilerleme kaydedildi ve konuyu Lahey’deki uluslararası mahkemeye götürmek için ilgili Ortak Uzlaşma Taslağı imzalayacağımız zamana yaklaştığımıza inanıyorum” dedi.

Başbakan Miçotakis, Yunanistan’ın bu tür olağanüstü sorunları uluslararası hukuka dayalı olarak çözebileceğini kanıtladığını vurguladı ve bu durumda da Yunanistan’ın yapmaya çalışacağı şeyin bu olduğunu söyledi.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Tiran’a yaptığı çalışma ziyareti kapsamında Arnavutluk’un siyasi ve devlet liderleriyle görüşmeler yaptı. Edi Rama ile görüşmede ikili ilişkilerin tüm yönleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu ve bu ilişkilerin daha da güçlendirilmesinin yolları ele alındı.

Yapılan ortak basın açıklamasında iki lider şunları dile getirdi:

“Yunanistan’ın en iyi Başbakanı olduğunuzu saklamıyorum”

Edi Rama: “Sayın Bakanım ziyaretiniz için teşekkür ederiz. Umarım ikili görüşmenin yerine geçmez ve sevgili Yunan Ulusal Azınlığını birlikte ziyaret etmek için zaman bulmanızı dilerim. Onları çok takdir ediyoruz ve Arnavut ve Yunan ulusları arasındaki bu geleneksel kardeşliği korumak için çok çalıştık. Oraya gittiğimde size doğrudan toplantıdan bir video gönderdim ve onlara, sizin için ne yapmamızı istiyorsunuz? “Şunu bunu yapın dediler sadece Kiriakos Miçotakis’i buraya getirin” dediler. Yani gelirseniz, bütçemizden çok tasarruf etmemize yardımcı olursunuz.

Duyduğum bir şey için üzgünüm, Yunanistan hakkında, bazı şeyleri nasıl başardığına dair garip şeyler söylediğim için, belki Truva zamanına geri döneriz, ama bu günümüzü ilgilendiren bir şey değil ve olmadı da. Bugünkü Yunanistan’ı hiçbir şekilde ilgilendirmiyor. Sosyalist olduğumu biliyorsun ama benim için Yunanistan’ın en iyi Başbakanı olduğunuzu saklamıyorum. Aleksis (Çipras) çok iyi bir arkadaşım ama ne diyebilirim ki? İşler böyle. Ve bir seçim kampanyasında değilsiniz, yani bu bir tür müdahale değil.”

“İki ülke arasında çok güçlü bir bağ var”

Kiriakos Miçotakis: “Değilim. Teşekkürler Sayın Başbakan. Tiran’da bulunmaktan memnuniyet duyuyorum ve toplantıda da söylediğim gibi, AB – Batı Balkanlar Zirvesi’nin burada, Tiran’da yapılıyor olması harika. Avrupalı ​​dostlarımızın gelip Arnavutluk’ta kaydedilen ilerlemeyi görme fırsatı bulması önemlidir. Sadece Arnavutluk’un değil, tüm Batı Balkan ülkelerinin Avrupa perspektifini güçlü bir şekilde destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz.

Ve tabii ki bu görüşmeye devam etme ve ikili bir ziyaretin kısa bir versiyonunu yapma fırsatımız olması harika. İki ülke arasında çok güçlü bir bağ var. Sadece azınlık meselelerinde değil, çok daha fazlasını yapabiliriz. Deniz bölgelerimizin sınırlandırılması sorununu çözmeye yaklaştığımıza inanıyorum. Ekiplerimiz arasında büyük bir anlayış var ve mali cephede de hala yapılabilecek çok şey var.

Ve tabii ki pilotlarımızın hava durumuyla ilgili dile getirdikleri endişeden dolayı yarın azınlığı ziyaret edemeyeceğim için üzgünüm. Ama belki bu bize yakında birlikte gitme şansı verir.”

Başbakan Miçotakis daha önce göreve başlamasından dolayı tebrik ettiği Arnavutluk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Bayram Begay ve Arnavutluk Meclis Başkanı Lidita Nikola ile görüştü.

Hükümet kaynaklarına göre, Başbakan Miçotakis, Arnavutluk ile Avrupa Birliği arasında geçen Temmuz ayında Hükümetlerarası Konferansa damgasını vuran katılım müzakerelerinin başlamasından duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Arnavutluk’un AB’ye katılım sürecini desteklemek için Yunanistan’ın oynadığı olumlu rolün altını çizdi.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/micotakis-arnavutluk-ile-meb-sinirlandirma-konusunda-ilerleme-kaydedildi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir