Estonya, Ukrayna için madeni para bastırdı

Estonya merkezli Eesti Bank, Ukrayna’ya destekte bulunmak için ülkeyi temsil eden görsellerin ve Slava Ukraini yazan iki euroluk madeni parayı piyasaya sürdü. İlk kez yabancı dilde madeni para basan bankanın yöneticisi Madis Müller, paranın Avrupa’ya hızla yayıldığını kaydetti.

Estonya merkez bankası Eesti Bank, Rus saldırıları altındaki Ukrayna’yı desteklemek amacıyla Ukrayna’yı temsil eden madeni para bastırdı. Tedavüle giren iki euroluk parada Ukrayna’nın ticaretini büyük oranda etkileyen buğday, özgürlüğü temsil eden kuş ve bir kız resmi yer alıyor. Paranın üzerinde ise Slava Ukraini (Şan olsun Ukrayna’ya) ifadesi dikkat çekiyor. Estonya’dan Avrupa’ya hızla yayılan madeni para pazar yerlerine ulaştı.

Ukrayna'ya adanan iki euroluk madeni paralar tedavüle girdi

EESTİ BANK İLK KEZ YABANCI DİLDE PARA BASTI

Eesti Bank’ın yöneticisi Madis Müller yaptığı açıklamada, “Ukrayna şu anda Avrupa kültürel alanının ortak değerleri için kendi halkının hayatı pahasına bir savaş veriyor ve onları bu konuda desteklemeye devam etmek bizim elimizde”  ifadelerine yer verdi. Müller, madeni parayı Ukrayna merkez bankasına mali destek sağlamak amacıyla basmaya karar verdiklerini de belirtti. Müller, ayrıca açıklamada bankanın ilk kez yabancı dilde para bastığını kaydetti.

Esti Bank tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, “Yaz aylarında çıkan jetonlu kartı alarak katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz. Dünyanın dört bir yanından destekçiler geldi ve Ukrayna’ya 350 bin euroluk ilk bağış yapıldı. Hayır amaçlı satışlar devam ettikçe kesinlikle daha fazlası gelecek” ifadeleri yer aldı.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/ekonomi/estonya-ukrayna-icin-madeni-para-bastirdi/463478/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir