Grigoropulos’un ölüm yıldönümü yine olaylı geçti…

Atina’da 2008’de polis kurşunuyla ölen 16 yaşında Aleksandros Grigoropulos yine olaylı şekilde anıldı. Atina ve Selanik’te gerçekleşen yürüyüşler sonrası olaylar çıktı.

Geniş bir katılımla Atina’da gerçekleşen yürüyüşün ardından Ersarhia semtinde olaylar patlak verdi. Kimliği belirsiz kişiler önce Benaki Caddesi’ndeki çöp bidonlarını ateşe verdi, ardından MAT güçlerine molotof kokteylleri ile saldırdı.

Yüzlerini maskeyle gizleyen göstericilerle polis arasında kovalamaca yaşandı. Polis göstericileri etkisiz hale getirmek için biber gazı ve ses-ışık fişeği kullandı.

SELANİK’TE DE OLAYLAR
Yürüyüş sonrası Selanik kentinde de olaylar çıktı. Polis göstericilere gaz yaşartıcı bomba kullanarak karşılık verdi. Yürüyüşün sona ermesinin ardından Kamara’dan, Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğunun bulunduğu Agios Dimitrios Caddesi’ne çıkan göstericiler polis güçlerine molotof kokteyli attı.

Bu arada, Selanik’teki bu akşam gerçekleşen gösteriler, “dur” ihtarına uymayarak aracıyla kaçan 16 yaşındaki sürücünün polisin ateş açması sonucu ağır yaralanmasının gölgesinde gerçekleşti.

POLİS TARAFINDAN VURULMUŞTU
Bir polis memuru tarafından Atina’da 6 Aralık 2008’de vurulan 15 yaşındaki Aleksandros Grigoropulos hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetmiş ve ölümüne tepki olarak birçok şehirde iki hafta süren ayaklanmalar gerçekleşmişti. Olayın gerçekleştiği günün ertesi günü (7 Aralık) Eğitim Bakanlığı tarafından “yas” ilan edilip tüm okullar kapatılmış; Atina’nın güneyindeki Paleo Faliro semti mezarlığında 9 Aralık’ta yapılan cenaze törenine binlerce kişi katılmıştı.

Kaynak : Batitrakya.live
Kaynak Sayfa : https://batitrakya.live/grigoropulosun-olum-yildonumu-yine-olayli-gecti/

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir