Karadağ’dan Ukrayna’ya savunma desteği

Karadağ Başbakanı Dritan Abazoviç ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy arasında dün video konferans yoluyla görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede Karadağ hükumeti, ülkenin askeri bütçesinin yüzde 11’lik kısmına tekabül eden bir savunma desteğini Ukrayna’ya sağlayacağı ifade edildi.

Karadağ Başbakanı Dritan Abazoviç ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy 5 Aralık 2022’de Ukrayna’nın Avrupa-Atlantik perspektiflerini destekleyen ortak bir bildirge imzaladı. Abazoviç, görüşmede Karadağ’ın Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü tam olarak desteklediğini söyleyerek “Ukrayna, özgürlük ve demokrasi içinde yaşamaya karar vermiş bir medeniyeti koruyor. Barışı umuyor ve geleceğine inanıyoruz. Barış gelene kadar Karadağ’ın her konuda desteğine ve yardımına güvenin. İrademiz büyük. Bu savaşın Ukrayna’nın kendi topraklarını tekrar kazanması ile sona ereceğinden eminim” dedi.

KARADAĞ’DAN UKRAYNA’YA DESTEK

Ayrıca Karadağ hükumetin askeri bütçesinin yüzde 11’ini Ukrayna’ya yardım için ayırdığını açıkladı. 600 bin nüfuslu Karadağ’da, 10 binden fazla savaş mağduru Ukraynalı yaşıyor. Karadağ’ın Cetinje şehrinde her ayın 24’ünde Ukrayna’yı desteklemek için kitlesel mitingler yapılıyor. Karadağ, Belçika ve Çek Cumhuriyeti’nden sonra böyle bir belgeyi imzalayan üçüncü NATO ülkesi oldu.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/politika/karadag-dan-ukrayna-ya-savunma-destegi/463133/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir