İşgalci Rusya, başarısız öğrencileri cepheye sürmeye hazırlanıyor

Rusya Federasyonu’na bağlı Vladivostok eyaletine bağlı Primorskiy bölgesinde yönetim tarafından alındığı iddia edilen bir kararda, başarısız öğrencilerin askere alınması için çağrı yapıldı.

İşgalci Rusya, Ukrayna’da başlattığı işgal girişimi ve saldırılara devam ederken, ülke genelinde ortaya konan seferberlik çalışmalarına devam ediyor. Ukrayna ordusu karşısında başarısız olan Putin Rusyası, cepheye sürecek asker konusunda sorunlar yaşaması nedeniyle ardı ardına askere alma kampanyaları düzenliyor. Bu çerçevede, Putin Rusyası’nın son kurbanı da öğrenciler oldu.

Rusya Federasyonu’na bağlı Primorskiy Eğitim ve İstihdam Bakanlığı tarafından gönderildiği ileri sürülen bir belgede, okullara devamlılığı olmayan ve başarısız olan öğrencilerin Ukrayna karşısında cepheye sürülmesi için çağrı yapıldı. Primorskiy Valisi Oleg Kozhemyako’ya yollanan celp belgesinde, 1435 vatandaşın seferberlik kapsamında askere alınması için belirlenmiş normu yerine getirme için vazife tevdi edildi.

İŞGALCİ RUSYA, BAŞARISIZ ÖĞRENCİLERİ CEPHEYE SÜRÜYOR

Bu kapsamda, derslere devamlılık göstermeyen ve akademik açıdan zayıf olan öğrencilerin askere alınması gerektiği ifade edildi. Yayımlanan belgede aynı zamanda, bahsi geçen öğrencilerin, askere alınma merkezleri tarafından tespit edilmesi ve silah altına alınması gerektiği vurgulandı.

Başarısız öğrencilerin askere alınmasına ilişkin belge:

Rusya Federasyonu’nun Vladivostok eyaletine bağlı olan Primorskiy bölgesi, Rusya’nın Japon Denizi’ne açılan kısmında yer alıyor.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/isgalci-rusya-basarisiz-ogrencileri-cepheye-surmeye-hazirlaniyor/463230/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir