Kosova-Sırbistan Anlaşması Temel Çerçevesinin Unsurları Ele Alındı

Salı 06 Aralık 2022 16:13Başbakanı Albin Kurti, bir görüşme gerçekleştirmek üzere Avrupa Birliği’nin Kosova-Sırbistan Diyalogu Özel Temsilcisi Miroslav Lajçak’ı bugün kabul etti.

Görüşmenin ardından Hükümet, gerçekleşen görüşmede Sırbistan ile diyalog sürecinin ilerlemesi ve dinamizmi, anlaşmanın temel çerçevesinin unsurları, Kosova’daki son gelişmeler ve diğer güncel konuların ele alındığını açıkladı.

“Başbakan Kurti, diyalogdaki angajeliğinden Sn. Lajçak’a teşekkür etti ve merkezde karşılıklı tanıma ile ilişkilerin tamamen normalleşmesine yönelik anlaşma çerçevesinin unsurlarını yineledi.
Başbakan Kurti ayrıca Hükümet’in Kosova’nın Avrupa Birliği’ne üyelik başvurusu için hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğunu, Lajçak’a bildirdi.
Başbakan Kurti, Hükümetin hukukun üstünlüğüne ve Kosova’da barış ile güvenliği korumaya kararlı ve bağlı olduğunu bir kez daha yineledi.” diye belirtiliyor Hükümet’in bugünkü görüşmeyle ilgili yayımlanan açıklamasında.

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,76399

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir