Afganistan’da Düzenlenen Yetenek Yarışmasına TİKA’dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kehkeşan-e Şark Üniversitesi ve Miraç Radyo ve Televizyonu işbirliğinde organize edilen Afganistan Batı Bölgesi Yetenekleri Yarışması Afganistan’ın Herat kentinde gerçekleştirildi.

Yetenek yarışmasına, Afganistan’ın batı bölgesinden çoğu üniversite öğrencileri ve öğretim üyelerinden oluşan çok sayıda kişi katıldı.

Programın açılışında söz alan TİKA Herat Koordinatörü Arafat Deniz, gerçekleştirilen yarışmanın gençler için ilham verici olduğunu, Herat’ta bulunan genç yeteneklerin tanıtılması ve keşfedilmesi hususunda önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Açılışta söz alan Kehkeşan-e Şark Üniversitesinin Rektörü Ali Settari ise, programın gençler üzerindeki olumlu etkilerinden bahsederek bir yükseköğretim kurumu olarak bu tür faaliyetlere katkıda bulunmayı görev olarak gördüklerini dile getirdi.

Miraç Radyo ve Televizyonu Müdürü Habibullah Ferahi de, medyanın bu tür faaliyetlerdeki rolünden bahsederek, programın Miraç televizyonundan yayınlanacağını ve diğer gençler için ilham verici olacağını belirtti.

Programın devamında 30 katılımcı arasında seçilerek finale giren 6 konuşmacı kendi hayat hikayelerini ve başarı yolunda karşılaştıkları zorlukları aktardı. 300 kişinin katıldığı programın sonunda 30 katılımcıya sertifika ve 6 konuşmacıya da TİKA tarafından temin edilen hediyeler dağıtıldı.

Kaynak : https://www.tika.gov.tr/
Kaynak Sayfa : https://www.tika.gov.tr/tr/haber/afganistan%27da_duzenlenen_yetenek_yarismasina_tika%27dan_destek-74276

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Öğleden sonra yağmur bekleniyor

Bugün hava parçalı bulutlu, dönem dönem güneşli olacak.  Öğleden sonra yerel sağanak ve nadiren gök …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir