Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy Donetsk’te cepheyi ziyaret etti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna ordusunun Donetsk bölgesindeki mevzilerini ziyaret etti. Cepheden Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutlayan Zelenskıy, ülkenin özgürlüğü için savaşan askerlere teşekkür ederek, “Özgürlüğümüze giden yol özgür Donetsk, Lugansk ve Kırım’dan geçiyor” ifadesini kullandı.

Ukrayna ordusunun Donetsk bölgesinde bulunan Slovyansk kenti yakınındaki mevzileri ziyaret eden Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy kaydettiği mesajda, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutladı. Zelenskıy, “Geleneksel olarak bu günü askerlerimizle cephede bir araya gelerek geçiririm. Bugün Donbas’tayız. Savaş alanı genişledi, mücadele daha zorlaştı, daha yüksek bedel ödüyoruz. Ama değişmeyen, sabit kalan şeyler var: cesaretiniz, sabrınız, iradeniz, yılmazlığınız dolayısıyla özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız” dedi.

“ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE GİDEN YOL DONETSK, LUGANSK VE KIRIM’DAN GEÇİYOR”

Her bir Ukrayna askeriyle gurur duyduğunu ve teşekkür ettiğini belirten Zelenskıy, “Mutlaka barış ve huzur içinde Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Gününü kutlayacağız. Başkentimizin merkezinde, Bağımsızlık Meydanı’nda. Oraya giden yol farklı şehirler ve köylerimizden geçiyor. Siz sabırlı ve özverili bir şekilde bu zor yoldan ilerliyorsunuz…Ve tabi ki Bağımsızlık Meydanına ve özgürlüğümüze giden yol özgür Donetsk, Lugansk ve Kırım’dan geçiyor.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’da bugün Ukrayna Silahlı Kuvvetler Günü kaydediliyor.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/ukrayna-cumhurbaskani-zelenskiy-donetsk-te-cepheyi-ziyaret-etti/463205/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir