BM, Rus saldırılarında ölen ve yaralanan sivillerin sayısını açıkladı

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı işgal girişiminin başından bu yana Ukrayna’da 6 bin 702 sivilin hayatını kaybettiğini, 10 bin 479 sivilin yaralandığını bildirdi. Ayrıca BM, 1-30 Kasım 2022 tarihleri arasında Ukrayna’da 162 sivilin hayatını kaybettiğini ve 526 sivilin yaralandığını açıkladı.

İşgalci Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgal girişimi sivil ve kritik altyapı tesisi hedefli saldırılarla onuncu ayında sürdürüyor. Rus saldırılarına karşı savunma gerçekleştiren Ukrayna ordusu karşı saldırılarla Rus güçlerini geri püskürtüyor.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (BMYK) Rusya’nın işgal girişimi sonucunda 24 Şubat’tan 4 Aralık’a kadar 6 bin 702 sivilin hayatını kaybettiğini ve 10 bin 479 sivilin yaralandığını belirtti. BMYK aynı zamanda 1-30 Kasım arası Rus saldırı yüzünden Ukrayna’da 162 sivilin hayatını kaybettiğini ve 526 sivilin yaralandığını kaydetti.

“RAKAMLAR ÇOK DAHA FAZLA OLABİLİR”

Savaşın devam ettiğini vurgulayan BM ölüm ve yaralanma oranlarının çok daha yüksek olabileceğinin altını çizdi. BM’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Raporlara göre sivillerin çok sayıda ölüm veya yaralanma vakasının yaşandığı Mariupol (Donetsk bölgesi), İzyum (Harkiv bölgesi), Lısıçansk, Popasna ve Severodonetsk (Lugansk bölgesi) yerleşimleriyle ilgilidir”

RUSYA UKRAYNA’YA HAVA SALDIRISI DÜZENLİYOR

Ukraynalı yetkililer ise rakamların çok daha fazla olduğunu kaydediyor. Buna bağlı olarak işgalci Rus güçleri Ukrayna’nın başkenti Kıyiv dahil olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerinde hava saldırısı düzenliyor.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/bm-rus-saldirilarinda-olen-ve-yaralanan-sivillerin-sayisini-acikladi/463095/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir