Azerbaycan ve Türkiye’den “Kardeş Yumruğu” tatbikatı

Azerbaycan-Türkiye ordularının katılımıyla gerçekleşen “Kardeş Yumruğu” ortak tatbikatında bugün, üst düzey gözlemci günü düzenleniyor.

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Türkiye Cumhuriyeti Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanı sıra bir çok kurmay da tatbikata eşlik etti. Azerbaycan-Türkiye ordularının ortak katılımıyla gerçekleşen “Kardeş Yumruğu” tatbikatında bugün, üst düzey gözlemci günü düzenleniyor.

Tatbikatı izleyenler arasında Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Zakir Hasanov, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Deniz Kuvvetleri Komutanı Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Azerbaycan’ın üst düzey subayları izledi.

Ortak tatbikatta gece ve sınırlı görüş şartlarında çeşitli görevler icra edildi. Tatbikata Türk Hava Kuvvetleri’ne ait “F-16” savaş uçakları da katıldı.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/azerbaycan-ve-turkiye-den-kardes-yumrugu-tatbikati/463164/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir