Türkmenistan, ilk akıllı şehir projesinin açılışına hazırlanıyor

Türkmenistan Ulusal Konseyi Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, geçtiğimiz günlerde Ahal vilayetinin yeni idari merkezinin inşaatını gezdi. Bu projenin en yakın zamanda açılması öngörülmektedir.

Şehir, Kopetdağ’ın eteklerinde, ülkenin ekolojik olarak temiz yerlerinden birinde inşa ediliyor. Akıllı şehir teknolojileri bu projede yaygın olarak kullanılmıştır.

Bu bağlamda, merkezde çevre dostu ulaşım – elektrikli otobüslerün ve elektrikli arabaların kullanılması ögnrülmektedir. “Akıllı” park olacak. Aydınlatma sistemi yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanacak.

Bölge merkezinde, sulama ve yağmur suyunun toplanmasını, arıtılmasını ve daha fazla kullanılmasını için sistem geliştirildi. Görme engelliler için dokunsal yollar ve yeni şehrin sokaklarında bisikletçiler için özel yollar inşa edildi.

Bu bölgede çeşitli konut projeleri dahil olmak üzere anaokullar, ortaokullar, idari binalar ve çeşitli altyapı projeleri inşa edilmektedir. Toplamda 336 bina kurulmaktadır.

Ahal City olarakta anılan bu dev projenin açılış törenine yabancı konukların da davet edilmesi öngörülmektedir.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-ilk-akilli-sehir-projesinin-acilisina-hazirlaniyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir