Karabağ’da Ruslar ve Ermeniler arasında “mini gümrük” tartışması

Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde yerleşen sözde Rus Barış Gücü, Azerbaycan tarafına bölgede mini gümrük karakoluna izni verdi. Ermenistan tarafı ise gümrük hususunda yapılan Rus açıklamasını yalanladı.

Azerbaycan’ın Karabağ Zaferi’nin ardından Türk toprağı Karabağ’a güya “barış gücü” adı altında giriş yapan Rus askerlerinin komutanı, General Andrey Volkov’un 5 Aralık 2022’de Azerbaycan İctimai Televizyonu gazetecilerine yapmış olduğu açıklamada, Azerbaycan hükumeti ile mini gümrüklerin kurulması konusunda anlaşmaya vardıklarını dile getirdi. Volkov’un bu açıklamasına rağmen Azerbaycan devlet yetkililerinden bu konu hususunda bir duyuru yapılmadı.

ERMENİ AYRILIKÇILARDAN MİNİ GÜMRÜK İZNİNE YALANLAMA!

Diğer yandan, konuya ilişkin Karabağ’da bulunan Ermeni ayrılıkçılar, Andrey Volkov ile görüştüklerini açıkladı. Görüşme sonucunda Ermeni teröristler, bölgede karakol kurulmayacağını, Azerbaycan’ın kontrol etmeyeceğini ve sözde barış gücünün olduğu hiçbir yerde Azerbaycan’ın olmayacağını konuştuklarını açıkladı. Bu demeç Rus komutan Volkov’un açıklamalarını doğrulamazken, Azerbaycan’ın bu hususta bir duyuru yapmaması akıllara soru işaretleri getirdi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/politika/karabag-da-ruslar-ve-ermeniler-arasinda-mini-gumruk-tartismasi/463109/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir