AGİT PA 2023 sonbahar oturumu Özbekistan’da yapılacak

Özbekistan Dışişleri Bakanlığı Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİT PA) 2023 sonbahar oturumunun Özbekistan’da yapılacağını duyurdu.

Özbekistan Dışişleri Bakanı Vladimir Norov, Polonya’daki Lodz kentinde düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dışişleri Bakanları Konseyinin 29’uncu toplantısında AGİT Parlamenterler Asamblesinin Başkanı Margareta Cederfelt ile bir araya geldi.

AGİT PA 2023 SONBAHAR OTURUMU ÖZBEKİSTAN’DA YAPILACAK

Görüşmede Özbekistan ve AGİT arasındaki ilişkiler ele alındı. Toplantının ardından AGİT PA 2023 sonbahar oturumunun Özbekistan’da yapılacağı duyuruldu. İkili, görüşmede seneye yapılacak sonbahar oturumunun Özbekistan’daki organizasyon ayrıntılarını ele aldı. Dışişleri Bakanı Norov görüşmede AGİT PA Başkanı Cederfelt’e Özbekistan’daki değişim ve reformlar, ülkenin yeni kalkınma stratejisinin ana hedeflerinden olan parlamento ve siyasi partilerin rolünün artırılmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/agit-pa-2023-sonbahar-oturumu-ozbekistan-da-yapilacak/462835/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Büyük Müsellim’de Hırdellez etkinliği….

Gümülcine Yassıköy Belediyesi’ne bağlı Büyük Müsellim köyü, Büyük Müsellim Kültür ve Folklor Derneğinin organize edeceği …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir