İşgalciler, savaşın başından bu yana yaklaşık 3 milyon Ukraynalıyı zorla Rusya’ya sürdü

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal ve saldırı başlatmasının ardından Rus işgali altındaki Ukrayna bölgelerinden yaklaşık 3 milyon kişi Rusya’ya sürgün edildi.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri saldırganlık nedeniyle milyonlarca kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Bununla birlikte, Rus işgal güçleri tarafından kontrol altına alınan Ukrayna bölgelerinde yaşayan insanları zorla Rusya’ya sürdü. Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Dmıtro Lubinets yaptığı açıklamada, “24 Şubat’tan bu yana en az 2 milyon 800 bin Ukrayna vatandaşı Rusya’ya sürgün edildi veya Rusya’ya tahliye olmak zorunda kaldı” diye bildirdi.

İŞGALCİLER, UKRAYNA VATANDAŞLARINI RUSYA’YA SÜRÜYOR

24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal saldırısı başlatan Rusya, yoğun çatışmaların devam ettiği bölgelerde yaşayan sivillerin Ukrayna’nın güvenli bölgelerine tahliye olmasına izin vermiyor. Kıyiv yönetimiyle tahliye için insani koridor açma konusunda yapılan anlaşmalara rağmen işgalci Rus askerleri, saldırıların devam ettiği bölgelerden Ukrayna’nın güvenli bölgelerine çıkmak isteyen sivillere ateş açıyor. Dolayısıyla, devamlı ateş altında kalan siviller, Rus saldırılarından kaçmak ve canını kurtarmak için Rusya’ya tahliye olmayı kabul ediyor. Ayrıca işgalciler, yetim çocukları ve saldırılardan dolayı anne babasını kaybeden birçok çocuğu yasa dışı olarak Rusya’ya kaçırıyor.

RUSYA, İNSAN KAÇAKÇILIĞI YAPIYOR!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rus işgalcilerin bu tür eylemlerinin adam kaçırma olarak nitelendirilebileceğini belirterek, “Aslında, uluslararası insancıl hukuku ve temel insanlık standartlarını ihlal eden Rusya, devlet düzeyinde çocuk kaçakçılığı yapıyor ve Ukrayna ulusunun geleceğinin yok edilmesi için uğraşıyor…” ifadelerine yer verdi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/isgalciler-savasin-basindan-bu-yana-yaklasik-3-milyon-ukraynaliyi-zorla-rusya-ya-surdu/462859/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir