Şiddet Vakaların Ele Alınması Konusunda Kurumlar Birbirini Suçlamamalıdır

Pazartesi 05 Aralık 2022 13:50

Başbakan Albin Kurti, şiddet mağdurlarının kurumsal olarak korunması ve desteklenmesi çağrısında bulunup, şiddetin ortadan kaldırılmasının her bireyin yükümlülüğü olduğunu ifade etti.

Şiddet vakalarını ele alan devlet protokolünün bugün başlatılması nedeniyle yaptığı konuşmada Başbakan Albin Kurti, kurumların şiddet vakalarıyla somut olarak ilgilenmediği, onları ihmal ettiği durumların olduğunu söyledi.

Kurti, açıklamasında diğerleri arasında şöyle dedi:
“Kurumların birbirlerini eylemsizlikle suçladıkları, sorumluluktan kaçtıkları veya ilgili kurumlara başvurulduğunda şiddete karşı çağrılarını ihmal ettikleri vakalar da var. İhbar edilen durumlarda kurumlar görevlerini yerine getirmemiş ve kurbanları mağdur hale getirmiştir… Şiddetin ortadan kaldırılması hepimizin bireysel olarak ve hep birlikte hepimizin yükümlülüğüdür. Mağdurlar kurumsal desteği, her türlü sağlık ve psikolojik ilgiyi hak ediyor.”

Başbakan Kurti bu vesileyle, savcılıklar ve mahkemelerin şiddet vakalarıyla ilgilenme konusundaki kararlılıklarını kanıtlamaları gereğini dile getirdi.

Kurti ayrıca şiddetin özel ve ailevi değil, bir güvenlik ve refah meselesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,12,76373

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Üsküp’ün bilinen doktorlarından Aliya Ziza vefat etti

Üsküp’ün tanınmış doktorlarından Aliya Ziza geçirdiği ani rahatsızlığın ardından hayata gözlerini yumdu. Merhum Aliya Ziza, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir