Kanun Devleti Koalisyon Başkanı Maliki İle Bir Araya Geldi

Türkmen Milletvekilleri, Irak’ın eski Başbakan ve Kanun Devleti Koalisyonu Başkanı Nuri el-Maliki ile bir araya geldi.

ITC Kerkük Milletvekili Erşet Salihi Musul Milletvekili Lokman Reşidi ve Parlamento Müsteşarı Nurettin Kaplan başkent Bağdat’ta Nuri el-Maliki ile bir araya geldi.

Toplantıda Irak’ın genel durumu ele alınırken, Türkmenlerin Irak’ın toprak bütünlüğü birlik ve beraberliğinden yana olduğunu ve terörle mücadelede verdikleri mücadeleye değinildi.

Ayrıca toplantıda, Türkmenlerde Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Parlamento başkanlığını yürütebilecek kabiliyetli kişilere sahip olduğunu ve Irak’ın tarihinde Türkmenelerin çeşitli yönetici konumda yer aldığı zikredildi.

Türkmen toplumunu yok sayan tüm politikalara karşı ulusal siyasi güçleri ciddi duruş sergilemeye çağırarak, Türkmenlerin gerçek anlamda temsil edilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Türkmen halkının Irak’ı ve kazanımlarını savunmak için yaptığı büyük fedakarlıklar için anayasal otoriteler.

Ayrıca toplantıda Kanun Devleti Koalisyonu Başkanı Nuri el-Maliki, Irak halkının herhangi bir bileşenine, özellikle de Irak’ın ana bileşenlerinden biri olan Türkmen bileşenine karşı bir ötekileştirme politikası uygulamayı kesinlikle reddettiğini ifade etti.

317945369_705182277630378_2614227264769540704_n.jpg

Kaynak : Turkmenelitv.com
Kaynak Sayfa : https://www.turkmenelitv.com/haberler/turkmeneli/item/39440-kanun-devleti-koalisyon-baskani-maliki-ile-bir-araya-geldi.html

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir