Dendias Kazakistan’a Gidiyor

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Kazakistan’a iki günlük resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan ilgili duyuruya göre, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, 4 Aralık Pazar günü Kazakistan’a (Astana) giderek üst düzey yetkililerle bir dizi görüşme yapacak.

Bakan Dendias 5 Aralık Pazartesi günü Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev tarafından kabul edilecek. Dışişleri Bakanı daha sonra Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhtar Tileuberdi ile bir araya gelecek.

Görüşmelerin sonunda iki Bakanın Diplomasi Akademileri İşbirliği Mutabakatı’nı imzalaması bekleniyor. Bunu 08:45 (Yunanistan saati ile) civarında basına ortak açıklamalar ve ardından bir çalışma yemeği takip edecek.

Ziyaret, Dışişleri Bakanı Dendias’ın “Astana Uluslararası Finans Merkezi” Müdürü Kairat Kelimbetov ile görüşmesiyle sona erecek.

Yukarıdaki toplantılar sırasında yapılacak olan görüşmelerin amacı, tüm sektörlerde ikili ilişkilerin yanı sıra küresel ve bölgesel çıkar meselelerini daha da güçlendirmek olacağına vurgu yapılıyor.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Dendias’ın Kazakistan ziyaretinin, Orta Asya ve Kafkas ülkelerinden mevkidaşlarıyla Polonya’da 1 Aralık’ta AGİT Bakanlar toplantısı kapsamında gerçekleştirdiği bir dizi görüşmeye eklendiği belirtildi.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/dendias-kazakistana-gidiyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir