Ukrayna, Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesinde dezenformasyon ve propaganda ile mücadele deneyimini paylaştı

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyine bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ve Ukrayna Dışişleri Bakanlığı temsilcilerinden oluşan Ukrayna heyeti İstanbul’da gerçekleşen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesine (Stratcom Summit) katıldı. Heyet, Ukrayna’nın savaş koşullarında dezenformasyon ve propaganda ile nasıl mücadele edildiğini anlattı.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi 2022 (Stratcom Summit) bugün İstanbul’da başladı. Zirveye, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyine bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ve Ukrayna Dışişleri Bakanlığı temsilcilerinden oluşan heyet katıldı.

UKRAYNA, RUS PROPAGANDA MEKANİZMASINA NASIL KARŞI KOYUYOR?

Zirvede konuşan Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyine bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Başkan Vekili Andriy Şapovalov, katılımcılara Ukrayna’nın savaş koşullarında dezenformasyon ve propaganda ile mücadeledeki deneyimini anlattı ayrıca merkezin ana görevleri hakkında bilgi verdi. Shapovalov, uluslararası toplumun istikrarı tehdit eden ve dünya düzenini baltalayan Rus propaganda makinesine ciddi şekilde karşı çıkması gerektiğini vurguladı.

UKRAYNALI YETKİLİLER, RUS PROPAGANDASININ TEHLİKELERİNİ ANLATTI

Rus propagandasının ana anlatılarına değinen Şapovalov, yalnızca konuşmasını yaptığı bir saat içinde Ukrayna’ya yönelik 100’den fazla Rus enformasyon saldırısının kaydedildiğini aktardı. Ayrıca Rusya Federasyonu’nun son zamanlarda Ukrayna-Türkiye ilişkilerini olumsuz etkileme girişiminin birkaç örneği katılımcılara ayrıntılı bir şekilde gösterildi.

Şapovalov, Rus propagandacılarını yasal sorumluluğa getirmek için uluslararası ortaklarla iş birliği yaparak uygun terminolojinin tanımlanması ve yasal bir çerçevenin geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Bunun dışında zirvede konuşma yapan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba’nın İletişim Danışmanı Gosha Tıhıy, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü topyekun savaş sırasında Ukrayna Dışişleri Bakanlığı iletişim ekibinin çalışmalarını anlattı. Ayrıca Ukraynalı yetkili, Dışişleri Bakanlığının ve diğer devlet kurumlarının Ukrayna’nın temel anlatılarını destekleme, Rus dezenformasyonuna karşı koyma ve proaktif iletişim konusundaki kapsamlı stratejisi hakkında bilgi verdi.

Zirveye katılanlar, Ukrayna’nın savaşla ilgili gerçekleri uluslararası kamuoyuna aktarmadaki ve Rus propagandasına karşı koymadaki başarısını takdir etti.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/ukrayna-uluslararasi-stratejik-iletisim-zirvesinde-rus-propagandasi-ile-mucadeleyi-anlatti/462510/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir