Rus esaretinden kurtulan Ukraynalı bin 331 asker ve polise devlet nişanı

Rus esaretinden kurtulan Ukraynalı bin 331 asker ve polise devlet nişanı verildi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, “Bin 331 Ukraynalı, 24 Şubat’tan bu yana Rus esaretinden kurtarıldı. Ama herkesi, işgalciler tarafından esir alınan herkesi iade etmeliyiz.” dedi.

İşgalci Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya savaştan bu yana Rus esaretinde kalan ve kurtarılan Ukraynalı asker ve polislere devlet nişanı verildi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, esir takası yapılarak özgürlüğüne kavuşan bin 331 Ukraynalı asker ve polisi devlet nişanı ile ödüllendirdi. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, dün Telegram hesabından yaptığı görüntülü paylaşımında, ödül takdim törenine ilişkin konuştu.

Zelenskıy, Rus esaretinde kalan Ukraynalıların ülkelerine iade edilmesi için çaba harcayan herkese teşekkür ederek “Bin 331 Ukraynalı, 24 Şubat’tan bu yana Rus esaretinden kurtarıldı. Ama herkesi, işgalciler tarafından esir alınan herkesi iade etmeliyiz.” dedi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/rus-esaretinden-kurtulan-ukraynali-bin-331-asker-ve-polise-devlet-nisani/462531/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir