Çubarov: Rusya’nın modern sınırlar içinde korunması yeni savaşa yol açacak

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Rusya’nın modern sınırları içinde korunmasının yeni bir savaş tehdidi yaratacağını ifade etti. Çubarov, Kremlin yönetimi tarafından sömürülen Rusya’daki halklara kendi kaderlerini tayin etme haklarını kullanmaları için fırsat sağlanması gerektiğini belirtti.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna-Rusya savaşının, gelecekte Rusya tarafından tekrarlanacak olan saldırganlık tehdidi olasılığının yok edilmesiyle sona ermesi gerektiğini söyledi. Radio Svoboda haber ajansına konuşan Çubarov, “Rusya-Ukrayna savaşının sona ermesi sadece Ukrayna devletinin toprak bütünlüğünün sağlanmasından, uluslararası suçluların kınanması ve cezalandırılması ayrıca tazminatın ödenmesinden ibaret değildir. Ön önemlisi gelecekte Rusya’dan gelebilecek saldırganlık tehdidinin tekrarlanma ihtimalinin ortadan kaldırılmasıdır. Bugün, bir zamanlar Almanya’da olduğu gibi Rusya’yı yapay olarak bölmeye gerek yok. Dünya ve Ukrayna, kendi topraklarında yaşayan ve büyük çoğunluğu kendi iradeleri dışında Rusya’ya dahil edilen Rusya halklarına, kendi kaderlerini tayin etme haklarını kullanmaları için koşullar yaratmalı ve bir fırsat sağlamalıdır.” ifadelerini kullandı.

“ŞİMDİKİ RUSYA VAR OLMAYA DEVAM EDERSE SAVAŞ YİNE TEKRARLANACAK”

Rusya’nın modern sınırları içinde korunmasının savaşın tekrarlanmasına yol açacağını belirten Çubarov, “10,15, 50 yıl sonra ama bu yine bir tehdit olacaktır.” dedi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/cubarov-kremlin-yonetimince-somurulen-rusya-daki-halklarin-kaderlerini-tayin-etmeleri-icin-firsat-saglanmali/462421/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir