İsviçre, Rusya’nın 8 milyar dolarlık varlığını dondurdu

İsviçre’nin işgalci Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı işgal saldırılarının başından bu yana dondurduğu Rus varlıklarının toplamı 8 milyar dolara yaklaştı. Bu süreçte İsviçre’de Ruslara ait özel mülklere de el konuldu.

İsviçre Dışişleri Bakanlığının yaptığı basın açıklamasına göre İsviçre hükumetinin dondurduğu Rus varlılarının toplam miktarı 7,89 milyar dolar olarak açıklandı. İsviçre hükumeti aynı zamanda Ruslara ait olan 15 gayrimenkule de el koydu.

İsviçre Ekonomik İlişkiler Devlet Sekreterliği, Temmuz ayına kadar kendilerine ulaşan bilgilerde gerçek ve tüzel kişilerin mevduat hesaplarında toplam 48,5 milyar dolar hacminde bir paranın bulunduğu yönünde açıklama yaptı.

İsviçre, Avrupa Birliği’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırım kararlarını destekledikten sonra Ruslara karşı yeni bir kural uygulamaya başladı. Yeni kurala göre bir kişi, İsviçre finans kurumlarının, mevduat sahibi başına toplam mevduat tutarı 100 bin İsviçre Frangı’nı aşarsa, Rus gerçek ve tüzel kişilerden mevduat kabul etmesi yasaklandı.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/politika/isvicre-rusya-nin-8-milyar-dolarlik-varligini-dondurdu/462420/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir