AB: Kosova ve Sırbistan Yapıcı Olmalı

Cuma 02 Aralık 2022 09:57

6 Aralık’ta Tiran’da yapılacak Batı Balkanlar – AB zirvesinde onaylanacak olan taslak bildiriye göre, Avrupa Birliği Perşembe günü Batı Balkan ülkelerinin üyelik perspektifine olan bağlılığını açıkça teyit etti ve bu süreci hızlandırmak istediğini belirtti.

Taslak bildiride, AB Yüksek Temsilcisi Josep Borell ve Kosova ile Sırbistan Diyalogu Özel Temsilcisi Miroslav Lajçak’ın  çözüm bulunması için diyalogda yaptıkları arabuluculuk  çabalarına tam destek veriliyor.

Kosova ve Sırbistan’dan  ilişkilerin normalleşmesi için yasal bağlayıcı ve kapsamlı bir anlaşmaya  doğru somut ilerlemenin yapılması beklenirken, AB  geçmişte imzalanan  tüm anlaşmaların tamamıyla ve gecikmeden uygulanmasını beklediğini vurguluyor.

Belgede,  “Her iki tarafı da ikili anlaşmazlıklarını yapıcı bir şekilde çözmeye ve gerilim ve şiddete yol açabilecek tek taraflı ve provokatif eylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz” deniliyor.
 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,76321

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir