Fransa’dan işgalci Rusya için uluslararası mahkeme kurulmasına destek

Fransa Parlamentosunun alt kanadı olan Ulusal Meclisi, Ukrayna’ya destek veren kararı kabul etti. Kararda, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı geniş çaplı saldırı kınandı ve Ukrayna halkına karşı savaş suçları işleyen Rus yönetiminin adalete teslim edilmesi için uluslararası mahkemesinin oluşturulmasına destek verildi.

Ukrayna Milletvekili, AKPM Ukrayna Heyeti Başkanı Mariya Mezentseva, Fransa Parlamentosunun alt kanadı olan Ulusal Meclisinin, Ukrayna’ya destek veren “güçlü” bir kararı kabul ettiğini bildirdi. Konu ile ilgili açıklama yapan Mezentseva, “Fransa Ulusal Meclisi, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna halkına karşı gerçekleştirdiği vahşi, haksız, hukuksuz saldırı ve Ukrayna’ya karşı işlenen saldırı suçu kararlı bir şekilde kınadı. Ayrıca meclis, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya, Ukrayna’nın sivil nüfusuna ve Ukraynalı savaş esirlerine karşı işlediği savaş suçlarını kınadı” ifadelerini kullandı.

FRANSA’DA UKRAYNA’YA DESTEK

Bununla birlikte kararda, meclisin Fransa’nın Ukrayna için askeri teçhizat satın almasını kolaylaştırmak için 100 milyon euro tutarında bir fon oluşturmasının memnuniyetle karşıladığını kaydedilirken; hükumette koşullar gerektiriyorsa fonu güçlendirme çağrısı yapıldı.

Ayrıca meclis, Avrupa Birliği ve üye devletlere, suçluların adalete teslim edilmesini sağlamak için saldırının başlangıcından bu yana Ukrayna topraklarında işlenen savaş suçları veya insanlığa karşı suçların soruşturulmasında Uluslararası Ceza Mahkemesinin çalışmalarına tam olarak destek verme çağrısında bulundu.

Meclisin Fransa hükumetinin Fransız Ulusal Jandarma müfettişlerini İzüm’a gönderme kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirtilen kararda, savaş suçları ve insanlığa karşı suçlara ilişkin kanıtların toplanmasını ve korunmasını aktif olarak desteklemeye devam etme çağrısı yapıldı.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/fransa-dan-isgalci-rusya-icin-uluslararasi-mahkeme-kurulmasina-destek/462213/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir