Rus işgalciler, Kırım’ın kuzeyindeki güçlerini artırıyor

İşgalci Rusya, Ukrayna’da savaşan birliklerini güçlendirmek için Kırım’ın kuzeyinde konuşlandırılan güçleri artırıyor. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığının bildirdiğine göre işgalciler, Canköy yakınlarında 700’den fazla askeri teçhizat yerleştirdi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Ana Operasyon Müdürlüğü Başkan Yardımcısı General Oleksiy Gromov, bugün düzenlenen basın toplantısında Rusya’nın, Canköy’ü Kırım’daki en büyük askeri üsse dönüştürdüğünü ifade etti. Rusya’nın Ukrayna güneyinde savaşan birliklerini güçlendirmek için Kırım’ın kuzeyinde konuşlandırılan güçleri artırdığını belirten Gromov, “Canköy ve etrafındaki bölgeler aslında işgal altındaki Kırım’da bulunan en büyük askeri üssüne dönüştürüldü. Bölgeye getirilen teçhizat ve personel devamlı çatışmaların yoğun olduğu bölgelere sevk ediliyor” dedi.

Bununla birlikte Gromov, Ukrayna istihbaratının verilerine göre Canköy bölgesindeki Avuz Kırk (Medvedevka) köyü yakınlarında yaklaşık 750 askeri teçhizat konuşlandırıldığını aktardı.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/rus-isgalciler-kirim-in-kuzeyindeki-guclerini-artiriyor/462172/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir