KMDLNJ: Cinayet, Devletin Koruma Mekanizmalarının Başarısızlığı

Perşembe 01 Aralık 2022 14:30

İnsan Haklarını ve Özgürlükleri Koruma Konseyi (KMDLNJ), dün akşam hamile bir kadının öldürülmesinin devletin koruma mekanizmalarının başarısızlığının doğrudan bir sonucu olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

KMDLNJ, Kosova Polisi’nin zanlıyı imkanlar dahilinde bir an önce tutuklamasını ve diğer sorumlu kurumlarla iş birliği içinde adalete teslim etmesini talep etmekte ve beklemektedir.

KMDLNJ, mağdurlara tacizde bulunan siyasetçilerin kışkırtıcı ve taciz edici açıklamalarına şiddetle karşı çıkarken vatandaşlardan katilin yerini bilmeleri halinde bir an önce tutuklanabilmesi için Kosova Polisi’ne ihbar etmelerini rica ederken mağdurları suiistimal etmekle siyasi fayda sağlamak isteyen siyasetçilerin kışkırtıcı ve taciz edici açıklamalarına şiddetle karşı koymaktadır.

Ayrıca KMDLNJ, merhum H.M.’nin hayatından sorumlu olan kurumsal zincirin hangi halkalarının başarısız olduğuna yönelik incelemelerin yapılmasını ve buna göre, sorumluluk derecesine göre somut tedbirlerin alınmasını talep etmektedir.

KMDLNJ bu vesileyle koruma kararına saygı duyulmuş ve denetlenmiş olsaydı, merhum H. M. için daha fazla güvenlik sağlanacağını da değerlendirmektedir.

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,12,76310

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir